до новин

В Україні почали конфісковувати авто на іноземній реєстрації

Митна служба та Національна поліція України розпочали спільні рейди з метою виявлення та конфіскації автомобілів з іноземними номерами, які було незаконно ввезено в Україну, такі рейди вже успішно було проведено у двох українських областях - Полтавській та Тернопільській.

Наразі співробітники правоохоронних органів розшукують порушників, які не дотримувалися термінів перебування на території України. Як зазначає джерело, конфіскувати можуть тільки певні автомобілі. Йдеться про транспорт, який перебував на території нашої країни незаконно протягом щонайменше одного місяця. Якщо термін перебування менший, автомобіль не конфіскують. Однак, якщо термін перебування порушено більш ніж на місяць, власника авто очікує штраф у розмірі восьми тисяч гривень.

Якщо автомобіль на територію України ввозив не резидент, правоохоронці не виписуватимуть штрафи, вони просто конфіскують автомобіль.

Автолюбителі, які придбали автомобілі на єврономерах, б'ють на сполох. У деяких областях почалася серйозна перевірка автомобілів, не зареєстрованих в Україні. Особливу увагу силовики приділяють дотриманню термінів перебування транспортного засобу на території країни. Порушників поліція запрошує заїхати на митницю, де вирішується питання про покарання. Якщо авто незаконно перебуває в Україні понад місяць, то господар машини зобов'язаний заплатити штраф у розмірі від 8 тисяч до 17 тисяч гривень. А якщо автомобіль на територію України був ввезений нерезидентом, але перебуває він у користуванні резидента, то такий транспортний засіб конфісковують.

Інші новини